Welkom op de website van
Hotel Dogon te Djiguibombo in Mali

ADRESSEN EN LINKS
Algemene info rond Hotel Dogon

Uw gids Yacouba vertelt...Algemeen
  Het is niet voor niets, dat veel mensen uit de westerse wereld zich aangetrokken voelen tot de Dogon en hun woongebied. Niet alleen het fascinerende landschap met de steile Falaise van Bandiagara en de pittoreske dorpjes aan de voet daarvan spreken tot de verbeelding, maar zeker ook de leefwijze van de Dogon en de manier waarop zij in dit gebied in hun bestaan weten te te voorzien.
  Voor belangstellende toeristen hebben wij een unieke mogelijkheid om kennis te nemen van het land, de leefwijze en de cultuur van de Dogon. In het dorp Djiguibombo heeft onze vriend Yacouba Kassogué een eenvoudig hotel gebouwd waar u kunt overnachten.
  Djiguibombo ligt op de Falaise van Bandiagara op loopafstand van het dorp Kani Kombolee dat aan de voet van de Falaise ligt. En dit alles ligt tussen de grotere plaatsen Bankass en Bandiagara. Op de kaart en Google-Earth gemakkelijk op te zoeken.

to top
Vervolg .

Het hotel kent een voor de Sahel-landen afwijkend concept. Het ligt aan de rand van het dorp op 50 m afstand van de huizen. Het is niet ommuurd ! Dit in tegenstelling tot de hotels en kampementen in West-Afrika.
De dorpelingen – op weg naar hun tuinen waar allerlei groenten worden verbouwd – lopen over het pad langs het hotel. De gasten kunnen, als ze dat willen, direct contact hebben met de bewoners. Ook kan Yacouba u in contact brengen met de inwoners van het dorp.
Hij neemt u mee het dorp in en stelt u voor aan de chef du village en aan de ‘oudsten’ zodat de inwoners u de volgende dag kennen en herkennen. En zeker maakt u een tocht langs de Falaise onderlangs met Yacouba als gids. Hij is een kenner van de Dogon-cultuur bij uitstek. De kosten van Yacouba als gids kunt u direct met hem overeenkomen.

to top
Vervolg.
Voor een overnachting worden locale tarieven gehanteerd. Voor de nu geldende tarieven kunt u contact opnemen met Harm Gelling +31 599 612830. Ook de warme maaltijd kunt u gebruiken bij Yacouba. De vier kamers liggen twee aan twee aan weerskanten van de centrale gang en zijn voorzien van gemetselde verhoging als bed met matras en een eenvoudige ; badkamer’ (wc, wasbakje en douche met koud water). Zelf neem je het andere beddegoed mee. In het seizoen (november t/m februari) kun je reizen met Point Afrique (Parijs-Mopti). Yacouba kan je desgewenst afhalen in Mopti maar je kunt ook met het ‘openbaar vervoer’ reizen: De mini-busjes die vanaf het busstation vertrekken (richting Bankass) als er voldoende passagiers zijn. De afstand Mopti-Djiguibombo is ongeveer 70 km.

to top
REISSCHEMA.

REISSCHEMA naar Djiguibombo in Mali hier downloaden.

to top

Laatste update: 26-02-2014

Reisverslagen

Klik op onderstaande foto's
voor een vergroting en
het bijbehorende verhaal.

Yacouba vertelt - lees meer...

Ontvangst in de dorpen.
Lees verder...

Lees meer over de scholen in de dorpen.

Deze vrouwen - lees verder...

De markt in Kani Kombolee

Op bezoek bij de Peul.
(Herdersvolk) lees meer...

to top

Nuttig om mee te nemen : info volgt later.


to top

Als je belangstelling hebt kun je contact opnemen met
Harm Gelling,
Tel. +31 599 612830
of via
harm.gelling[at]ziggo.nl

Hij kan je dan in contact brengen met Yacouba.


Hieronder links voor meer over Dogon.Mensen in Dogon-Wikipedia (Engels).Landschap en Falaise van Bandiagara -Wikipedia (Engels).


Aanbevolen boeken over Dogon
Klik op de foto voor meer...


Links naar de site van de administator:


  Klik op de foto
voor de homepage

Nieuw Foto Gallery


Klik op de foto voor de
Foto Gallery

Foto's per categorie gerangschikt  Admin. John de Grooth